Misija naše škole je da svojim kvalitetnim odgojem i obrazovanjem omogući sticanje opšteobrazovnih i stručnih znanja koja su neophodna za lični razvoj svakog učenika.

Vizija naše škole je škola koja će biti prepoznatljiva po kvalitetnom obrazovanju i kao sredina u kojoj vladaju tolerancija, odgovornost i saradnja.

Cijenjene učenice i učenici, cijenjeni roditelji, cijenjene nastavnice i
nastavnici, prijatelji i partneri,
70 godina, moglo bi se kazati da smo ostarili, da smo prešli horizont

Zanimanja naših učenika

Poslovno-pravni tehničar (IV -stepen)

Komercijalni tehničar (IV-stepen)

Aranžer (IV-stepen)

Trgovac ( III stepen)

Poslovno-pravni tehničar (IV -stepen)

Poslovno-pravni tehničari su kancelarijski službenici koji rade administrativne poslove. U većini slučajeva to je kombinacija komunikacije s ljudima i obrade dokumenata. Obično rade u stručnim organima uprave i lokalne samouprave. Posjeduje znanja iz preduzetništva, menadžmenta, korespodencije, knjigovodstva, finansija i bankarstva.

Komercijalni tehničar (IV-stepen)

Komercijalni tehničari poslije završene škole obično se zapošljavaju u trgovačkim/privrednim preuzećima gdje obavljaju komercijalne poslove nabavke , prodaje, promocije, menadžmenta, istraživanja tržišta, knjigovodstveno prate poslovanje trgovačkog preduzeća, izrađuju kalkulacije cijena, te primjenjuju stečena znanja iz oblasti informacione tehnologije i korištenja baze podataka.

Aranžer / VISUAL MERCHANDISER (IV-stepen)

Za Zanimanje ARANŽER se danas koristi engleski naziv Vizual merchandiser što znači-onaj koji vizualnim tehnikama unapređuje prodaju. Aranžer / Vizual merchandiser je stručnjak za osmišljavanje načina da se izložena roba dopadne kupcu. On je zadužen za kompletan “look” trgovine, uređuje izloge na kreativan i privlačan način i pravi raspored robe u trgovačkom objektu kako bi postigao određeni estetski efekat koji će unaprijediti prodaju.

Trgovac ( III stepen)

Trgovci su zaposleni na svim mjestima gdje se prodaje roba.Trgovac nastoji prije svega zainteresirati kupca za proizvode koje prodaje. Osim što poslužuju kupce trgovci preuzimaju, pregledavaju i razvrstavaju robu, samostalno izrađuju kalkulacije cijena, bave se blagajničkim poslovima, inventarisanjem, skladištenjem i transportom robe, stiču vještine iz oblasti informatike i korištenja MS Office aplikacija.

Planirani događaji

There're no item that match your search criteria. Please try again with different keywords.