Edukativna radionica u Muzeju ratnog djetinjstva

Muzej ratnog djetinjstva obratio se direktorici sa prijedlogom za saradnju, obzirom da je jedan od osnovnih aspekata rada Muzeja ratnog djetinjstva provođenje edukativnih aktivnosti. U pratnji profesorice Selimagić Behije učenici II c odjeljenja u toku posjete, osim prisustva stalnoj postavci, učestvovali su i u edukativnim radionicama. 
Muzej se bavi isključivo iskustvom odrastanja u ratu i djetinjstvima koja su obilježna ratom. Dobitnik je Muzejske nagrade Vijeća Evrope. 
Edukativne radionice tematiziraju mir, ulogu pojedinca i društva u stvaranju i održavanju mira kao i osnovna ljudska prava. 
Muzej osigurava pripremne materijale za nastavno osoblje koji pomažu da pripreme učenike za posjetu, kao i materijale namjenjene za obradu nakon posjete Muzeju koji će pomoći pri struktuiranju razgovora sa djecom nakon posjete. 
Naši učenici učesnici radionica posjetu su ocijenili najvišom ocjenom, posebno ističući kreativnost u pristupu, pozitivnu interakciju voditelja radionica sa učesnicima i raznovrsnost sadržaja. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.