Kantonalno takmičenje iz predmeta Bosanski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Srpski jezik i književnost

Uzeli smo učešće i na kantonalnom takmičenju iz predmeta Bosanski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Srpski jezik i književnost, učenika drugih i trećih razreda srednjih škola Kantona Sarajevo, i Engleski jezik za učenike četvrtog razreda. 

Takmičenju iz predmeta Bosanski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Srpski jezik i književnost održano je 9. aprila 2019. godine u prostorijama JU Druge gimnazije SarajevoTreba naglasiti da je takmičenje iz maternjeg jezika i književnosti organizirano prvi put u poslijeratnom periodu. Učenice Mešić Ajna, II razred, i Grebović Amina, III razred, ostvarile su zapažene rezultate, u rangu srednjih stručnih škola, i to Mešić Ajna 7. mjesto, a Grebović Amina 13. mjesto. 

Takmičenje iz predmeta Engleski jezik održano je 17. aprila 2019. godine u prostorijama Gimnazije Obala. Učenik Kerim Zeković koji je predstavljao našu školu osvojio je zapaženo 9. mjesto. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.